Εγκυκλοπαίδεια θερμαντικών σωμάτων

January 31, 2023

Τα αυτοκίνητα θερμαντικά σώματα είναι ένα αναπόφευκτο και σημαντικό συστατικό στο σύστημα ψύξης των αυτοκίνητων water-cooled μηχανών, και αναπτύσσονται στην κατεύθυνση ελαφρύς, αποδοτικός και οικονομικός. Η δομή των αυτοκίνητων θερμαντικών σωμάτων επίσης συνεχώς προσαρμόζεται στις νέες αναπτύξεις.

 

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Εγκυκλοπαίδεια θερμαντικών σωμάτων  0


Ο πυρήνας του θερμαντικού σώματος τμήματος αποτελείται από πολλούς λεπτούς δροσίζοντας σωλήνες και heatsinks, και οι περισσότεροι από τους δροσίζοντας σωλήνες υιοθετούν ένα επίπεδο κυκλικό τμήμα για να μειώσουν την αντίσταση αέρα και να αυξήσουν την περιοχή μεταφοράς θερμότητας.
Ο πυρήνας θερμαντικών σωμάτων πρέπει να έχει την ικανοποιητική περιοχή ροής για να επιτρέψει στο ψυκτικό μέσο για να περάσει μέσω, και πρέπει να υπάρξει αρκετή περιοχή ροής αέρα για να επιτρέψει σε αρκετό αέρα για να περάσει μέσω για να αφαιρέσει τη θερμότητα που μεταφέρεται από το ψυκτικό μέσο στο θερμαντικό σώμα. Πρέπει επίσης να υπάρξει αρκετή περιοχή διασκεδασμού θερμότητας για να ολοκληρώσει την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ του ψυκτικού μέσου, αέρας και heatsinks.
Το θερμαντικό σώμα ζωνών σωλήνων αποτελείται από τη ζαρωμένη λουρίδα διασκεδασμού θερμότητας και το δροσίζοντας σωλήνα που τακτοποιούνται κωπηλατημένη και ενωμένη στενά.
Έναντι του θερμαντικού σώματος τμήματος, το θερμαντικό σώμα σωλήνων και ζωνών μπορεί να αυξήσει την περιοχή διασκεδασμού θερμότητας από για 12% υπό τους ίδιους όρους, και η ζώνη διασκεδασμού θερμότητας έχει μια παραθυρόφυλλο-όπως τρύπα που ενοχλεί τη ροή αέρος για να καταστρέψει το στρώμα προσκόλλησης του ρέοντας αέρα στην επιφάνεια της ζώνης διασκεδασμού θερμότητας και να βελτιώσει την ικανότητα διασκεδασμού θερμότητας.

 

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Εγκυκλοπαίδεια θερμαντικών σωμάτων  1

 

Η λειτουργία του συστήματος ψύξης αυτοκινήτων είναι να κρατηθεί το αυτοκίνητο μέσα στην κατάλληλη σειρά θερμοκρασίας υπό όλους τους λειτουργούντες όρους. Το σύστημα ψύξης ενός αυτοκινήτου διαιρείται σε αερόψυξη και υδρόψυξη. Ο αέρας ως μέσο ψύξης καλείται το σύστημα αερόψυξης, και ψυκτικό μέσο δεδομένου ότι το μέσο ψύξης καλείται σύστημα υδρόψυξης. Συνήθως το σύστημα υδρόψυξης αποτελείται από μια υδραντλία, ένα θερμαντικό σώμα, έναν ανεμιστήρα, μια θερμοστάτη, έναν κάδο αποζημιώσεων, έναν υδροθάλαμο στο κεφάλι σωμάτων και κυλίνδρων μηχανών, και άλλα εξαρτήματα. Μεταξύ τους, το θερμαντικό σώμα είναι αρμόδιο για την ψύξη του κυκλοφορώντας νερού, ο υδροσωλήνας του και heatsink αποτελείται συνήθως από το αργίλιο, υδροσωλήνας αργιλίου φιαγμένος από επίπεδη μορφή, heatsink με corrugation, δίνει προσοχή στην απόδοση διασκεδασμού θερμότητας, κάθετος κατεύθυνσης εγκαταστάσεων στην κατεύθυνση της ροής αέρα, προσπαθεί να επιτύχει τη μικρή αντίσταση αέρα, υψηλή αποδοτικότητα ψύξης. Το ψυκτικό μέσο ρέει μέσα στον πυρήνα θερμαντικών σωμάτων και ο αέρας περνά έξω από τον πυρήνα θερμαντικών σωμάτων. Το καυτό ψυκτικό μέσο δροσίζει κάτω από να διαλύσει τη θερμότητα στον αέρα, και τις θερμότητες κρύου αέρα επάνω επειδή απορροφά τη θερμότητα που διαλύεται από το ψυκτικό μέσο, έτσι το heatsink είναι ένας ανταλλάκτης θερμότητας.  Η επιχείρησή μας πωλεί επίσης τέτοια προϊόντα, εάν ενδιαφέρεστε για αυτά τα προϊόντα, εσείς μπορεί να επισκεφτεί τον ιστοχώρο μας για να μας συμβουλευθεί το https://www.radiatormakingmachine.com/

 

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Εγκυκλοπαίδεια θερμαντικών σωμάτων  2